30 Αυγ 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


Σας προσκαλούμε στη συνάντηση της ΛΑΒΑ με τον συγγραφέα Γιάννη Ξανθούλη,
που θα γίνει στο βιβλιοπωλείο
"Μικρός Κοραής",
την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011,
ώρα 18:30
ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Ανδρέα Παπανδρέου 6, Χαλάνδρι,
Τηλ. 210 6893000/ 210 6820989/
210 6890321

Διαβάζουμε το βιβλίο "Δεσποινίς Πελαγία" (εκδόσεις Τόπος, 2010)
και συζητάμε με τον συγγραφέα.
ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΜΕ ΟΜΟΡΦΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

2 σχόλια:

  1. Τα παράτησε όλα η Πελαγία από ανάγκη. Μαθηματικά, έρωτες, κοριτσίστικες απλές φαντασιώσεις, την πολυτέλεια να ονειρεύεται... Όλα. Έπρεπε να δουλέψει, για να βοηθήσει την οικογένεια να μεγαλώσει τα δύο αδέρφια της, που ήρθαν με καθυστέρηση δέκα χρόνων. Όμορφα και αρτιμελή. Ακριβώς το αντίθετο από κείνη. Η Πελαγία ξέχασε πως ήταν αδερφή τους κι έπαιξε ρόλο «ετεροθαλούς» μάνας, κι ας είχαν μάνα καθ' όλα άξια.

    Ο δικός της ρόλος καθορίστηκε από πολύ νωρίς. Δουλειά και μικρές ανάσες. Δουλειά και προσήλωση στην ασήμαντη καθημερινότητα. Και μια φαντασία που σκλήραινε με τον καιρό.
    Όταν πια η ζωή έδειχνε να 'χει πάρει τον δρόμο της -μια ύποπτη ευθεία που γίνεται καθεστώς μέσ' από την αποδοχή της ήττας και των συμβιβασμών- συνέβη, σαν ακραίο καιρικό φαινόμενο, κάτι τόσο απρόσμενο, που ακύρωσε όλη της την πραγματικότητα. Ωστόσο υπερασπίστηκε με πείσμα τον επίπονα κατακτημένο τίτλο της «Δεσποινίδος Πελαγίας», ως μοναδική της άμυνα. Εκείνο που δεν σκέφτηκε ποτέ ήταν αυτό που οι τζογαδόροι τρελαίνονται να αποκαλούν «συνωμοσία της τύχης». Μια δύσκολη συναστρία ζωδίων, με μαθηματικό οίστρο και μια απέραντη γκάμα δοκιμασιών για κάθε επίλεκτο συνωμότη... Από 'κεί και πέρα, όλα ήταν θέμα αισθηματικής αντοχής και σωστής διαχείρισης του φόβου για το άγνωστο.

    Ένα νέο, απρόβλεπτο μυθιστόρημα από τον μάστορα της νεοελληνικής σάτιρας Γιάννη Ξανθούλη που συνδυάζει την gothic ατμόσφαιρα με στοιχεία ευρωπαϊκού παραμυθιού.
    ΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΌΜΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βιογραφικό

    Ο Γιάννης Ξανθούλης γεννήθηκε το 1947 στην Αλεξανδρούπολη, από γονείς πρόσφυγες από την Ανατολική Θράκη. Πεζογράφος και θεατρικός συγγραφέας. Σπούδασε δημοσιογραφία και σχέδιο. Από το 1969 εργάζεται ως δημοσιογράφος και χρονογράφος σε εφημερίδες, περιοδικά και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Ασχολήθηκε με το παιδικό θέατρο. Έγραψε και εικονογράφησε παιδικά βιβλία. Σατυρικά κείμενα και θεατρικά έργα του -περισσότερα από τριάντα- παρουσιάστηκαν στο ελληνικό θέατρο. Ασχολήθηκε για αρκετά χρόνια με την συγγραφή επιθεωρήσεων. Έργα του έχουν μεταφραστεί σε αρκετές γλώσσε, και από τα μυθιστορήματά του "Το πεθαμένο λικέρ" μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο (1992) και το "...Ύστερα ήρθαν οι μέλισσες" έγινε τηλεοπτική σειρά (2000). Ζει στην Αθήνα και είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή