7 Μαρ 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΡΤΙΟΥ 2012


Η επόμενη συνάντηση της ΛΑΒΑ είναι την Τετάρτη 28 Μαρτίου, ώρα 18:30
στο βιβλιοπωλείο "Μικρός Κοραής"(Α. Παπανδρέου 6, Χαλάνδρι).
Διαβάζουμε το βιβλίο της Μαρλένας Πολιτοπούλου "Η μνήμη της πολαρόιντ" (Μεταίχμιο).
Η συγγραφέας του βιβλίου θα μιλήσει και θα ανταλάξει απόψεις με τα μέλη της λέσχης.
Σας περιμένουμε!

5 σχόλια:

  1. ΣTO τούνελ της σιδηροδρομικής γραμμής Βόλου - Μηλεών το 1976 θα συμβεί ένα έγκλημα. Bρίσκεται κακοποιημένο το πτώμα ενός μάγειρα με το όνομα Αριστείδης Φάκας. Με αυτή την ιστορία ξεκινά η Μαρλένα Πολιτοπούλου το νέο της βιβλίο με τίτλο «H μνήμη της Πολαρόιντ», ένα ταξίδι από το παρελθόν στο παρόν. Μία αναζήτηση που ξυπνά μνήμες που ηθελημένα μπήκαν στο πεδίο της λήθης. Και αφορούν σχέσεις ανθρώπων και ηρωικές σελίδες από αγώνες που ποτέ δεν αναγνωρίστηκαν.

    Το παραπάνω έγλημα τριάντα χρόνα μετά αναδιφεί ο αρχιτέκτονας και ειδικός ερευνητής της αστυνομίας Παύλος Γ., όπως έχει γίνει γνωστός από την υπογραφή του στα σκίτσα εγκληματιών και υποδίκων. Την ξεχασμένη υπόθεση ανακαλύπτει στο αρχείο του πατέρα του, τέως διοικητή της αστυνομίας, ο οποίος δολοφονήθηκε εν ώρα υπηρεσίας ένα χρόνο πριν συνταξιοδοτηθεί. Θεωρεί καθήκον του να βρει στοιχεία για την υπόθεση που εκλαμβάνει ως μια σκοτεινή πατρική κληρονομιά.

    Η προσπάθειά του θα τον οδηγήσει στη Θεσσαλία του σήμερα. Αλλά και της εποχής του Εμφυλίου στο Πήλιο, στα χωριά του Κισσάβου, στα τσιπουράδικα του Βόλου, στη Σκόπελο. Και τέλος, μπροστά από το Θησείο στην Αθήνα. Μια διαδρομή που θα τον φέρει σε επαφή με ανθρώπους που πάλεψαν για τις ιδέες τους, που αφιέρωσαν τη ζωή τους για να βοηθήσουν τα παιδιά, που θυσιάστηκαν για τους αγαπημένους τους, που δεν μπόρεσαν να ξεχάσουν. Τελικά θα βρει τα χνάρια του ένοχου. Αφού πρώτα όμως γνωρίσει θύματα που δεν γνώριζε κανείς έως τότε.

    Η συγγραφέας γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Δημοσιογράφησε σχεδόν είκοσι χρόνια σε εφημερίδες (Η Αυγή, Τα Νέα) και στο ραδιόφωνο (ΕΡΑ). Δίδαξε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στα Τμήματα Επικοινωνίας και ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι φανταστικό blog είναι αυτό!!! Τα συγχαρητήρια όλου του προσωπικού της Παιδικής και όχι μόνο βιβλιοθήκης... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια για το blog και καλή αρχή!!! Ένα μεγάλο μπράβο για τη λέσχη σας και τις επιλογές σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα σας, στη φωτογραφία κάτω από το όνομα της κας Πολιτοπούλου εμφανίζεται η κα Δανέλλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ηταν ένα μικρό λάθος μου! Το έσβησα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή