2 Νοε 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕ ΝΟΥΑΡ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Στην επόμενη συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης διαβάζουμε το "Παρελθόν χαμένο στην ομίχλη" του βραβευμένου Κουβανού συγγραφέα Leonardo Padura. Η συνάντηση θα γίνει την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012, ώρα 18:30 στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Χαλανδρίου (Φιλ. Εταιρείας &Τομπάζη 18, Χαλάνδρι 2106820464) Θα συζητήσει με τα μέλη της λέσχης ο μεταφραστής του βιβλίου Κώστας Αθανασίου Η είσοδος είναι ελεύθερη και ανοικτή και για το κοινό εκτός της ομάδας. Σας περιμένουμε για μια ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων!

3 σχόλια:

 1. Αβάνα, καλοκαίρι του 2003. Ο Μάριο Κόντε έχει εγκαταλείψει πια την αστυνομία και ζει αγοράζοντας και πουλώντας παλιά βιβλία. Κατά τη διάρκεια μιας εξερεύνησής του για αγορά βιβλίων, βρίσκεται μπροστά σε ένα θησαυρό, σε μια βιβλιοθήκη που περιέχει όλα τα περιζήτητα διαμάντια της κουβανικής βιβλιογραφίας. Ανάμεσα στα βιβλία, όμως, βρίσκει και κάτι άλλο: ένα απόκομμα περιοδικού της δεκαετίας του '50, το οποίο αναφέρεται σε μια τραγουδίστρια των μπολέρο που κάποια στιγμή εξαφανίστηκε σαν να την κατάπιε η γη.

  Η λήθη που έχει καλύψει τη ζωή αυτής της γυναίκας, της Βιολέτα δελ Ρίο, εξάπτει το ενδιαφέρον του Κόντε, ιδιαίτερα μάλιστα όταν αρχίζει να υποψιάζεται ότι η μοίρα αυτής της τραγουδίστριας είχε συναντηθεί και με τη δική του, όταν ήταν παιδί. Και ο Κόντε ρίχνεται σε μια αναζήτηση που τον οδηγεί στις πιο επικίνδυνες γειτονιές της Αβάνας αλλά και στα ακόμη πιο επικίνδυνα μονοπάτια μιας παλιάς ιστορίας που πολλοί θα ήθελαν να μείνει για πάντα χαμένη στην ομίχλη του χθες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Padura, Leonardo
  Γεννήθηκε το 1955 στην Αβάνα. Έχει εργαστεί ως σεναριογράφος, δημοσιογράφος και κριτικός. Έχει γράψει μυθιστορήματα, διηγήματα και δοκίμια. Εκείνη όμως που τον έκανε παγκοσμίως γνωστό είναι η αστυνομική τετραλογία του "Οι τέσσερις εποχές" με πρωταγωνιστή τον ντέντεκτιβ Μάριο Κόντε, στην οποία ήρθαν αργότερα να προστεθούν άλλα δύο βιβλία με τον ίδιο ήρωα, "Παρελθόν χαμένο στην ομίχλη" (ή: "Η αχλή του χθες") και το "Αντιός, Χέμινγουεϊ". Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες, ενώ έχει βραβευτεί στην Κούβα, την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Δομινικανή Δημοκρατία και την Αυστρία.
  ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ
  (2011) Ο άνθρωπος που αγαπούσε τα σκυλιά, Εκδόσεις Καστανιώτη
  (2010) Μάσκες, Εκδόσεις Καστανιώτη
  (2009) Παρελθόν χαμένο στην ομίχλη, Εκδόσεις Καστανιώτη
  (2007) Αντιός, Χέμινγουεϊ, Εκδόσεις Καστανιώτη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Περάσαμε πολύ όμορφα στη συνάντηση, όπου συζητήσαμε με τον κύριο Αθανασίου πολλά και ενδιαφέροντα θέματα μέσα από το βιβλίο του Παδούρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή