14 Ιαν 2014

ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ, ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ/ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014


Σας περιμένουμε στη συνάντηση της ομάδας ανάγνωσης την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, ώρα 18:30 στο Αετοπούλειο. Διαβάζουμε το βιβλίο "Τίτλοι τέλους" του Τομ Ράχμαν (εκδ. Κέδρος, 2012). Θα συζητήσει για το βιβλίο με τα μέλη της ΛΑΒΑ η βραβευμένη μεταφράστρια και δημοσιογράφος Εριφύλη Μαρωνίτη. (βραβείο μετάφρασης 2013) Σας περιμένουμε! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΩΡΑΙΑ ΔΙΑΒΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

2 σχόλια:

 1. Οι "Τίτλοι τέλους" είναι η ιστορία των ιδιόρρυθμων, αγχωμένων, αξιαγάπητων εργαζομένων μιας αγγλόφωνης εφημερίδας που έχει την έδρα της στη Ρώμη. Είναι η ιστορία των συντακτών, των διεθνών ανταποκριτών και των διορθωτών της. Αλλά είναι και η ιστορία του μυστηριώδους Σάιρους Οτ, ιδρυτή της εφημερίδας στα μέσα του προηγούμενου αιώνα, και των αμφιλεγόμενων διαδόχων του.

  Με την κρίση στο χώρο του Τύπου να θεριεύει από μέρα σε μέρα και να βάζει σε δοκιμασία την επιβίωση της εφημερίδας, οι δημοσιογράφοι μετέρχονται κάθε μέσο προκειμένου να γεμίσουν τις σελίδες της με ελκυστικά θέματα. Όμως για τους εργαζόμενους της εφημερίδας το πιο ενδιαφέρον θέμα είναι η προσωπική τους ζωή. Και καθώς το κλίμα τρόμου που γεννά η οικονομική κρίση σκεπάζει κάθε πτυχή της σύγχρονης ζωής, οι ήρωες του βιβλίου αγωνίζονται να διασώσουν ό,τι μπορούν από τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους.

  "...όποιος έχει δουλέψει σε εφημερίδα θα αναγνωρίσει την αυθεντικότητα του βιβλίου..."
  ("Guardian")

  "...αξιοθαύμαστος στιλίστας... Είναι τόσο άρτιο κάθε κεφάλαιο, που μπορεί κάλλιστα να διαβαστεί και ως αυτοτελής ιστορία... με χιούμορ και δύναμη..."
  ("Financial Times")

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

   Διαγραφή