26 Φεβ 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΡΤΙΟΥ


Την Τετάρτη 12 Μαρτίου, ώρα 18:30 θα συζητήσουμε με την συγγραφέα Μαρία Σκιαδαρέση για το τελευταίο βιβλίο της "Χάλκινο γένος" (εκδόσεις Πατάκη, 2013). Μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία που ξετυλίγεται στο χρόνο... Η συνάντηση θα γίνει στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Χαλανδρίου.

3 σχόλια:

  1. «ΧΑΛΚΙΝΟ ΓΕΝΟΣ» της ΜΑΡΙΑΣ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗ

    Επτά νησιά που ζουν κάτω από λογής κατακτητές• τυχάρπαστους ηγεμονίσκους, Βενετούς δυνάστες, Γάλλους "αναμορφωτές", ως τους υπερόπτες Άγγλους, που, επί μισόν αιώνα, επέβαλαν μια Προστασία πιασμένη από το σχοινί της κρεμάλας, μέχρι να υπογράψουν την παραχώρηση των νησιών στην Ελλάδα σαν δώρο για την ανάρρηση του Γεωργίου Α' στον θρόνο της χώρας.

    Μια οικογένεια, σ' ένα από τα επτά νησιά, που διασχίζει τον χρόνο από τον Μεσαίωνα ως τις μέρες μας.

    Δυο παιδιά που δεν πρόλαβαν ν' αγαπηθούν, θυσία στον βωμό των συγκυριών. Δυο άλλα παιδιά που αγαπήθηκαν αψηφώντας την προδιαγεγραμμένη πορεία της ζωής τους.

    Μια παλιά κατάρα που κοντεύει να ξεχαστεί ως τη στιγμή που τελικά επιβεβαιώνεται.

    Ένα μυθιστόρημα για τα χρόνια που οι άρχοντες δε χτίζουν πια ανθρώπους στα κατώγια τους, μα αρνούνται ακόμα σθεναρά το ξύπνημα των σέμπρων. Μια εποχή στην κόψη, ανάμεσα στο παρελθόν που φεύγει αργόσυρτα και στο μέλλον που έρχεται καλπάζοντας.

    Μια οικογενειακή ιστορία από την Κεφαλονιά, τότε που τα Επτάνησα παλεύουν να ενωθούν με την Ελλάδα, τότε που οι αστοί ξεκινούν ν' αποφασίζουν για τις τύχες τους και οι χωρικοί μαθαίνουν επιτέλους πως είναι και αυτοί άνθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα καταπληκτικό απόγευμα περάσαμε συζητώντας με τη συγγραφέα Μαρία Σκιαδαρέση. Πολλά θέματα "
    "μπήκαν στο τραπέζι", ιστορικά, τοπογραφικά, μυθιστορηματικά...Άλλη μια πολλή καλή επιλογή από τη βιβλιοθήκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή